Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Yıldız Teknik Üniversitesi - Soru ve Cevap  (Okunma Sayýsý 1546 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sametalbay
SametAlbay
Emektar

Teþekkür sayýsý: 74
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 116

sametalbay@hotmail.com
« : 17 Þubat 2009, 10:20:05 »

Yıldız Teknik Üniversitesinde okuyan arkadaşlar sorularını bu konu başlığı altında sorabilirler..
Profesyonel öğrenci olarak sorulara cevap vermeye çalışırız Gülümse
« Son Düzenleme: 02 Mayýs 2009, 09:06:48 Gönderen: hiuzun » Logged

SametAlbay
torque
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 1
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

E-Posta
« Yanýtla #1 : 22 Nisan 2009, 10:00:58 »

merhaba,ben ytü 2.sýnýf öðrencisiyim.bize bir ödev verildi.mapinfo ile harita çizimi.bana uzunluk koruyan kesen silindirik projeksiyon ile tokat ýn haritasý çýktý.hocalar sadece projesiyonu teorik  anlattýlara.ne bir proðram ile ilgili bilgi verdiler,ne de nasýl yapýlacaðýný.sizce nasýl yaparým?proðramý yüklüorumda.iii hoþ ama nasýl kullancam ,ne yapcam,nerden yola çýkcam bilmiorum.hocaya sordum git araþtýr bilgi vermiorum dedi.. Sinirli            yardýmcý olun.yapmam alzým baya bir sýkýntý bastý beni Dudaklar Mühürlü
FDT
Emektar

Teþekkür sayýsý: 76
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 199

« Yanýtla #2 : 26 Nisan 2009, 23:21:50 »

Öncelikle ödev mapinfoyla harita çizimi deðil onu söylemek isterim. Mapinfoyu sadece koordinatlarý elde etmekte kullanacaksýn. elde ettiðin koordinatlarý exel formatýnda kayýt edip exelde projeksiyon yöntemine göre koordinatlarý hesaplatacaksýn. daha sonra bu koordinatlarý nokta dosyasý olarak kaydetip netcad ortamýna ekleyeceksin. son olarakta noktalarý birleþtirip  yüksekliðe göre renklendireceksin, lejant hazýrlayýp paftalayacaksýn. bu iþlemleri  kartografya anabilim dalýnýn sayfasý altýn detaylý bir þekilde bulabilirsin. Özelden bana cep numaraný ve adýný yazarsan  okula geldiðim bir gün seni ararým yardýmcý olmaya çalýþýrým kolay gelsin
burakilic
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #3 : 05 Mayýs 2009, 21:37:10 »

Bu haritada A ve B noktalarýnýn arazi yüzü þeklini nasýl bulacaðým. (alt yamaç, üst yamaç, alt orta yamaç, üst orta yamaç gibi) yardým edebilirmisiniz
orgeneral
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 1
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 4

E-Posta
« Yanýtla #4 : 22 Mayýs 2009, 08:54:32 »

Bu harita gizli, nasýl paylaþabilisin. Harita çizim hocasý sýnýfta bu haritalardan incelememiz için daðýtmýþtý, sivri akýllý arkadaþýn biri telefonla fotoðrafýný çekmeye kalktý, hoca bunu görünce çýlgýna döndü. vizesnavýný bize cehenneme dönüþtürdü.
gececiytu
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #5 : 28 Mayýs 2009, 04:02:53 »

Gizli ama niçin gizli ? Belkide dikkatimizi çekmek için.?
hangi hoca sinirlendi ki?
esr_esr
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

« Yanýtla #6 : 09 Kasým 2009, 00:05:53 »

merhaba ben selçuk 2. sýnýf öðrencisiyim modern jeodeziden bir ödevim var fakat bulamýyorum konusu çok uzun bazlý enterforemetri(VLBI) çok araþtýrdým ama malesef bulamadým nerden bulabilrim yardýmcý olursanýz sevinirim
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: