GPS le Glonassýn birlikte çalýþabilmesi için her uydu sistemindende 3 er adet uydunun bulunmasý gerektiðini okumuþtum.Yani 3 gps 2 glonass çözümde kolaylýk saðlamýyor.Ne kadar çok uydu (3den fazla)o kadar hýzlý çözüm.

Benim bildiðim kadarýyla, 4 tane Gps veya Glonass uydusundan, GPS alýcý antenimizin Gps sinyallerini almasýyla, bulunduðumuz noktanýn konum bilgisini mutlak olarak hesaplayabiliyoruz, daha doðrusu cihaz hesaplýyor. (Tek bir alýcý ile).
Yani bu 4 uydunun 2 si GPS 2 si Glonass olabilir diye düþünüyorum. Alýcý heralde sen Glonassýn senden sinyal almam Gps uydusundan sinyal alýrým demez sanýrým

...
Kýsaca bir bilgi verecek olursak..
Yeryüzü üzerindeki herhangi bir P noktasýnýn konumlandýrýlmasýnda;
Bilinmeyenler: X,Y,Z, I(Ýyonosferik etki), T(Troposferik etki), Alýcý saat hatasý, Uydu saat hatasý..
Ýyonosfer ve troposfer etkileri deðiþik yazýlýmlarýn deðiþik modelleme fonksiyonlarý ile giderilebiliyor. Uydu saati hatasý ise GPs uydularýna yerleþtirilen atomik saatler ile giderilmiþ durumda, geriye kaldý üç boyuttaki konum bilgisi ve alýcý saat hatasý (alýcý saat hatasý herhangi bir yazýlým vs giderilemiyor) o.ü toplam 4 bilinmeyen, 4 bilinmeyeni çözmek içinde dört denklem gerekli, 4 denklem içinde = 4 uyduya eþ zamanlý gözlem yapýlmalýdýr...