Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Kordinatlarý yazarak alan nasýl hesaplanýr?  (Okunma Sayýsý 1649 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
beypazarý:)
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

« : 13 Temmuz 2010, 22:09:03 »

Merhaba deðerli arkadaþlar ben nokia 5800 telefonumla tarlanýn kordinatlarýný aldým.Örneðin enlem 40 derece 05 dakika 01.12 saniye Boylam 32 derece 08 dakika 49.88 saniye.. bu deðerlerden altý tane tarlanýn köþelerine geçerek kaydettim þimdi alan hesaplamak istiyorum.Ayrýca telefonla ölçerken hata payý/sapma payý 10 metre yazýyordu bunun anlamý nedir?Yardým ederseniz sevinirim? angel angel
omersalgin
OMER SALGIN
Genel Moderatör

Teþekkür sayýsý: 66
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 62

osalgin@hotmail.com omersalgin@yahoo.com
E-Posta
« Yanýtla #1 : 14 Temmuz 2010, 09:02:49 »

Aldiginiz cografi koordinatlari herhangi bir donusum programiyla projeksiyon koordinatlarina cevirmeniz lazim. Daha sonra ya cad programlarindan yada gaussun koordinatlarla alan hesabi formulunden alan hesaplamaniz lazim.

El GPSleri ve cep telefonlarindaki navigasyon cihazlarinin verdigi koordinat hassas degildir ve en kotu 10 metre civarinda dogruluktadir, verdigi uyari da budur.

NOT : Mesleðimizden degilseniz ve yukarda saydiklarim karisik geldiyse size bana ozelden mail atin (osalgin@gmail.com) ve ben alani hesaplayip gondereyim.

Ayrica googleerathten de aslinda hic araziye gitmeden mesafe olcerek kabaca alan hesabi yapabilirdiniz. Bilmem denedinizmi.

Omer SALGIN
Harita Yuksek Muhendisi
Geodezi Sube Muduru
Tapu ve Kadastro Genel Mudurlugu
ANKARA
beypazarý:)
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

« Yanýtla #2 : 14 Temmuz 2010, 23:03:07 »

benim meslek ile hiç alakam yok onun için pek bilmyiorum ama özelden ben size kordinatlarý göndereyim Peynir
omersalgin
OMER SALGIN
Genel Moderatör

Teþekkür sayýsý: 66
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 62

osalgin@hotmail.com omersalgin@yahoo.com
E-Posta
« Yanýtla #3 : 15 Temmuz 2010, 19:03:02 »

Mailinizi aldim ve cevapladim.

Gorusmek uzere.

Omer SALGIN