Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Açýköðretimde muafiyet þartý esnetildi  (Okunma Sayýsý 642 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aboz73
ABDULLAH ÖZTÜRK
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 9
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 25

aboz73@hotmail.com abdullah_ozturk@yahoo.com
E-Posta
« : 08 Haziran 2010, 15:34:35 »

Açýköðretimde muafiyet þartý esnetildi
17 Þubat 2009 tarihli Resmi Gazetede yayýmlanan düzenlemeler ile Anadolu Üniversitesi açýköðretim sisteminde bazý deðiþiklikler yapýlmýþtýr. Yapýlan en önemli deðiþiklik muafiyete iliþkindir. Buna göre daha önce Atatürk Ýlkeleri ve Ýnkýlap Tarihi, Türk Dili, Yabancý Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi alanlar bu dersleri transfer edebilecektir. Ayrýca kayýt yeniletilmeyen öðretim yýllarý dört ve yedi yýllýk öðretim süresinin hesabýna katýlmayacaktýr.

1. Daha önce kayýt yeniletmeyen öðrencilerin bir sonraki öðretim yýlýnda mutlaka kayýt yenilemeleri gerektiði aksi takdirde iki yýl üst üste kayýt yeniletmeyen öðrencilerin kayýtlarýnýn silineceði þeklindeki madde yürürlükten kaldýrýlmýþtýr. Kayýt yeniletmeyen öðrenciler, sadece kayýt yeniletmedikleri öðretim yýlý için sýnav ve öðrencilik hizmetlerinden faydalanamayacaklardýr. Yapýlan bu deðiþiklik ile iki yýl üst üste kayýt yeniletmeyen öðrencilerin kayýtlarý artýk silinmeyecektir.

2. Yapýlan bu deðiþiklik ile "Açýköðretim sistemine göre öðretim yapan fakültelerin öðrencileri, kayýt yaptýrdýklarý yýldan baþlamak üzere ön lisans için dört, lisans için yedi yýl süreyle öðrencilik haklarýndan yararlanabilirler. Öðrenciler kayýt yenilemedikleri yýlda öðrencilik haklarýndan yararlanamazlar." Þeklindeki hüküm aynen korunurken öðrencilerin "kayýt yeniletmedikleri öðretim yýllarý dört ve yedi yýllýk öðretim süresinin hesabýna katýlýr" þeklindeki uygulama kaldýrýlmýþtýr. Bundan böyle kayýt yeniletmeyen öðrencilerin kayýt yeniletmedikleri yýllar ön lisans için dört, lisans için yedi yýllýk öðretim süresi hesabý dýþýnda tutulacaktýr.

3. Yapýlan deðiþikliðe göre getirilen bir diðer yenilik ise ders muafiyetleri hakkýndadýr. Daha önce "Öðrencilere, yükseköðretim kurumlarýnda (açýköðretim sistemine göre öðretim yapan fakülteler dahil) daha önce okuduklarý ve baþardýklarý dersler dolayýsýyla hiç bir þekilde muafiyet tanýnmaz." þeklinde bir uygulama bulunmakta idi. Yapýlan deðiþiklik ile bu katý uygulamadan vazgeçilerek "Açýköðretim sistemine göre öðretim yapan fakültelerin öðrencileri, kaydedildikleri ve bulunduklarý sýnýf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadýr. Ancak, öðrencilerin Anadolu Üniversitesinden daha önce alýp da baþarmýþ olduklarý Atatürk Ýlkeleri ve Ýnkýlap Tarihi, Türk Dili, Yabancý Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi dersleri transfer edilebilir. Diðer yükseköðretim kurumlarýndan ders transferi yapýlmaz."þeklinde daha esnek bir uygulama benimsenmiþtir.

4. Bu deðiþiklik ile yönetmeliðe" EK MADDE 3 - Farklý alanlardan dikey geçiþ yapan öðrencilere Fakülte Kurulunca kararlaþtýrýlan lisans öðrenimine hazýrlýk programý uygulanýr. En fazla iki dersten baþarýsýz olan dikey geçiþ öðrencileri, baþarýsýz olduklarý bu dersleri üçüncü sýnýfta almak kaydýyla üçüncü sýnýfa kaydedilir." Þeklinde yeni bir madde eklenmiþtir.

5. Anadolu Üniversitesi açýköðretim sistemine göre öðretim yapan fakültelere kayýtlý iken yeniden ÖSS sýnavýna girerek bu sistemine göre öðretim yapan fakültelere yerleþtirilerek önceki kayýtlarýný sildirmeden kayýt yaptýrdýklarý takdirde, hangi sýnýfta olursa olsun önceki kayýtlarý silinecek ve öðrenciler hiçbir hak iddia edemeyeceklerdir þeklindeki madde yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

Bu Yönetmelik deðiþikliði 2009-2010 eðitim-öðretim yýlý baþýndan geçerli olmak üzere yürürlüðe girecektir.

17 Þubat 2009 Tarih Ve 27144 Sayýlý Resmi Gazetede Yayýnlanan Deðiþiklik

HARÝTA VE KADASTRO TEKNÝKERÝ
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: