Harita Ýþ Günleri 2010 17-18 Mayýs 2010 tarihlerinde YTÜ Ýnþaat Fakültesi Konferans Salonu'nda Yýldýz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliði Bölümü ve Kolones Biliþim Mühendislik Hizmetleri iþbirliðinde gerçekleþtirilecek.
Anadolu'daki öðrencileri sektörde önde gelen firmalarla buluþturarak mesleði ve iþ hayatýný tanýmalarýný hedefleyen Kolones Biliþim Mühendislik Hizmetleri bu sene Yýldýz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliði Bölümü ile iþbirliði yaparak sektöre önemli bir organizasyon daha kazandýrmayý amaçlýyor. Yýldýz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliði Bölümü 1949 yýlýnda Yýldýz Teknik Okulu'nda Harita ve Kadastro Programý altýnda, ülkemizde kadastro haritalarýnýn hazýrlanmasýnda çalýþcak mühendisler yetiþtirmek amacýyla eðitim ve öðretime baþlamýþtýr. Alanýnda kurulan ilk bölüm olma özelliði taþýyan YTÜ Harita Mühendisliði, organizasyona ev sahipliðine hazýrlanýyor.
HÝG 2010'da Harita, CBS, Gayrimenkul Deðerleme, Fotogrametri, GPS, Yazýlým alanýnda geniþ bir yelpazede kurgulanan konular ele alýnacak. Türkiye'de ve Dünya'da söz sahibi kuruluþlarýn destek verdiði HÝG Fuarý ve Açýlýþ Kokteyli ile katýlýmcýlar firma temsilcileriyle birebir görüþebilme ve en yeni teknolojiler ile tanýþma fýrsatý yakalayacaklar.
Harita Ýþ Günleri 2010'da, TRIMBLE EUROPE BV firmasýnýn Türkiye temsilcisi Graftek A.Þ. tarafýndan gerçekleþtirilecek olan TUSAGA-AKTÝF (CORS-TR) VE GPS EÐÝTÝMÝ ile katýlýmcýlara en yeni teknolojiyle eðitim verilecek. Eðitime katýlacak katýlýmcýlara eðitim sertifikasý verilecek.
Harita Ýþ Günleri 2010'da, birçok firmanýn yer alacaðý çekiliþlerle öðrencilere hediye indirim ve ücretsiz eðitimler verilecek. Harita Mühendisliði Öðrencileri projelerine ait posterlerini hazýrlayýp HÝG 2010 sergi alanýnda projelerini anlatabileceklerdir.
Katýlýmcýlar organizasyon web sitesi üzerinden firmalara staj baþvurusu yapabilecekler ve bu önde gelen firmalarda staj yapma þansý yakalayabilecekler.
http://hig2010.org