Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Açýköðretim diplomalarýnýn örgün eðitim diplomalarýndan bir farký var mý?  (Okunma Sayýsý 1142 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aboz73
ABDULLAH ÖZTÜRK
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 9
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 25

aboz73@hotmail.com abdullah_ozturk@yahoo.com
E-Posta
« : 06 Mayýs 2010, 10:46:39 »

Açýköðretim diplomalarýnýn örgün eðitim diplomalarýndan bir farký var mý?
6 Aralýk 2007 23:25

Anadolu Üniversitesince verilen bu diplomalarýn diðer üniversitelerce verilen diplomalardan hiçbir farklýlýðý yoktur.

Bu durum 2547 sayýlý kanunun 12.maddesindeki d ve fýkralarý ile 43.maddenin c fýkrasýna göre hazýrlanan yönetmeliðin 13.maddesinde "Açýköðretim öðrencileri ile ayný öðretim programýna göre örgün öðretim öðrencileri arasýnda öðrenci haklarý bakýmýndan fark bulunmadýðý gibi her iki yoldan mezun olanlar eþit hak ve yetkilere sahip olurlar." hükmü yer almaktadýr.

Bu maddeden hareketle Açýköðretimden mezun olanlarýn diðer örgün öðretimden mezun olanlarla baþvurabilecekleri alanlar aynýdýr. Bu konuda herhangi bir ayrýmcýlýðýn yapýlmasý mümkün gözükmemektedir.

Lisans Diplomasý-Önlisans Diplomasý
Uzaktan eðitim sistemine göre eðitim yapan Açýköðretim, Ýktisat, Ýþletme fakültelerinden mezun olan öðrenciler Anadolu Üniversitesi Lisans veya Önlisans  diplomasý almaya hak kazanýrlar.

2547 Sayýlý Yükseköðretim Kanunu'nun 44.maddesine dayanýlarak hazýrlanan Açýköðretim Sistemine Göre Öðretim Yapan Fakülteler Öðretim ve Sýnav yönetmeliðinin 19. maddesinde bu durum:

a. Açýköðretim sistemine göre lisans öðretimi yapan fakültelerde, dört yýllýk lisans öðrenimini tamamlayýp, derslerin tümünden baþarýlý olan mezun öðrencilere, ilgili fakülteye ait "T.C. ANADOLU ÜNÝVERSÝTESÝ LÝSANS DÝPLOMASI" verilir.

b. Açýköðretim sistemine göre önlisans öðretimi yapan fakültelerde iki yýllýk önlisans öðrenimini tamamlayýp, derslerin tümünden baþarýlý olan mezun öðrencilere, ilgili fakülteye ait "T.C. ANADOLU ÜNÝVERSÝTESÝ ÖNLÝSANS DÝPLOMASI" verilir.

HARÝTA VE KADASTRO TEKNÝKERÝ
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: