Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Teknik bölüm mezunlarý da AÖF lisans programlarýna dikey geçiþ yapabilecek  (Okunma Sayýsý 1148 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aboz73
ABDULLAH ÖZTÜRK
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 9
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 25

aboz73@hotmail.com abdullah_ozturk@yahoo.com
E-Posta
« : 06 Mayýs 2010, 10:36:23 »

Teknik bölüm mezunlarý da AÖF lisans programlarýna dikey geçiþ yapabilecek
12 Mayýs 2008 07:00

Anadolu Üniversitesi Rektörlüðü'nün, Meslek Yüksekokullarý ve Açýköðretim Önlisans Programlarý Mezunlarýnýn Lisans Öðrenimlerine Devamlarý Hakkýnda Yönetmeliðin 10. maddesi uyarýnca hazýrlanan yeni programlar eklenmesine iliþkin teklifi 13/03/2008 tarihli Yükseköðretim Genel Kurul Toplantýsýnda incelenmiþ ve söz konusu yönetmeliðin 10.maddesi uyarýnca,

"Meslek Yüksekokullarý ve Açýköðretim Önlisans Programlarý Mezunlarýnýn Lisans Öðrenimlerine Hazýrlýk Programýna Kayýt Yaptýrabilecekleri Açýköðretim Lisans Programlarý" Meslek Yüksekokulu mezunlarýndan gelen yoðun talep üzerine teknik olan programlara da açýlarak intibak eðitiminden sonra devam etmek üzere aþaðýdaki programlarýn eklenmesine karar verilmiþtir.

2008 Dikey Geçiþ Sýnav kýlavuzunda yer alan açýklamaya göre, Meslek yüksekokulu mezunlarý ile Açýköðretim fakültesi önlisans programlarýndan mezun olanlarýn, kendi alanlarýndaki açýköðretim lisans programlarýna devam etmek isteyen adaylarýn mezun olduklarý alanlar ve kayýt yaptýrabilecekleri Açýköðretim Fakültesi lisans programlarý yeniden düzenlenmiþtir. Düzenlemeden önce bazý önlisans mezunlarýnýn Açýköðretim Lisans programýnlarýna dikey geçiþ ile kayýt yapma hakký bulunmamakta idi. Yapýlan yeni düzenleme ile bu sýnýrlamalar kaldýrýlmýþtýr. Özellikle Teknik bölüm mezunlarýnýn maðduriyetleri giderilmiþtir. 2008 DÝKEYGEÇÝÞ SINAVI kýlavuzunda yayýnlanarak yürürlüðe giren ve kayýt hakký verilen önlisans programlarý ve geçebilecekleri Açýköðretim lisans programlarý aþaðýdaki gibidir.

http://www.memurlar.net/haber/109717/

HARÝTA                                                     ÝKTÝSAT- ÝÞLETME
HARÝTA KADASTRO/HARÝTA VE KADASTRO    ÝKTÝSAT- ÝÞLETME
HARÝTA TEKNÝKERLÝÐÝ                                    ÝKTÝSAT- ÝÞLETME
HARÝTA VE MADEN ÖLÇME                          ÝKTÝSAT- ÝÞLETME

HARÝTA VE KADASTRO TEKNÝKERÝ
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: