Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Santiyemize Yol ALTYAPI Ve USTYAPISINDAN ANLAYAN TOPOGRAF  (Okunma Sayýsý 3171 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
berkanyildiz
Berkan Yýldýz
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 6
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 21

E-Posta
« : 29 Mart 2010, 12:36:31 »

Yol santiyemize ALT ve UST Yapýcan Anlayan 21-26 yas arasý;

Casio 880 yada classped 330 kullanabilen (bu onemlidir.)Kendi makinesi olmasý tercih sebebidir.

Santiye sartlarýna uyabilecek,

Tercihen Netcad bilgisi olan,

Arazide aplikasyon kazý dolgu iþlerini yurutebilecek TOPOGRAF aranmaktadýr.

Ýþ Ankarada olmakla beraber,maddi yonden þirketimiz saglamdýr...

Adaylarýn CV'leri ve istedikleri ucreti berkanyildiz@gmail.com adresine gondermeleri rica olunur.

Kalacak yer-yemek-ve ssk vardýr...

ALetler LEÝCA 1203 ve 805 4
Nivolar LEÝCA'dir.

Belirttiðim gibi yol iþinden mutlak anlamalý ve fonksiyonel hesap makinelerini kullanmalýdýr.
muzaffererdem
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 4

E-Posta
« Yanýtla #1 : 08 Mayýs 2010, 15:20:38 »

binlerce liralýk makineleri sýrf o hesap makinelerinden kurtulmak için geliþtirdiler bizim topoðraflar hala daha varsa yoksa hesap makinesinin derdinde,öyle çok lazým olsaydý adamlar bunlarýn imalatýný kaldýrmazdý.ne diyeyim teknoloji iyide bizimde kendimizi geliþtirmemiz lazým... alkýþ
berkanyildiz
Berkan Yýldýz
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #2 : 08 Mayýs 2010, 21:00:13 »

Sevgili Arkadasým;

Bu mesaja cevap yazarken maksatýnýn iyi niyetli oldugunu dusunuyorum.

Ancak soylediðin seylerin bilgisizlikten ote zýrvalama þeyler oldugunu goruyorum...

Yol Ýnsaatlarý senin dediðin gibi o geliþmiþ teknojilerle yapýlýyor...Ama o geliþmiþ teknolijelede yol programlarý su anda 2500tl + kdv fiyatý ile veriliyor...

Bu da su demek oluyorki o parayý ufak bazlý orta bazlý sirketler vermez...

Bende biliyorum tum datalarý alete kayýt edip caktýrtmayý...Ancak unutmaki onlar dýsýnda aplikasyon yapýlacagý zaman classpad yada casiolar yardýmcý olarak en iyi cihazlardýr...

Ama sizin .................... boyle futursuca yazý yazmanýzý saglarken...Piyasada haritacýyým diye gecinen onlarca insanýda unutmaman lazým...

aletinde bulunan  bir data yok...ve sana kontrol muhendisi geldi su noktayý cak dedi.ne yapýcan ofisemiþ donucen??

yol programýnda yok cihazda??

ama dogru atýp tutmak kolaydýr..en buyuk alkýs sana gelsin...Bildiðin yoldan sasma...
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2010, 14:30:45 Gönderen: FDT » Logged
yasarsolakxyz
Yaþar SOLAK
Yönetici

Teþekkür sayýsý: 145
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 528

« Yanýtla #3 : 09 Mayýs 2010, 21:38:21 »

Arkadaþlar lütfen ortamý germeyelim, bu platforma birþeyler yazarken birbirimizin kalbini kýrmayalým, Saygý çerçevesinde iletiþimler kurmaya lüütfen özen gösterelim.

Herkes kendi düþücelerini açýk ve net þekilde ortaya koyabilir ancak bu yaparken birbirimizi kýrmamaya dikkat edelim arkadaþlar.

Harita Yüksek Mühendisi
Kýrþehir Kadastro Müdürlüðü
berkanyildiz
Berkan Yýldýz
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #4 : 10 Mayýs 2010, 06:44:33 »

Sroun dusunceleri acýk ve net ortaya koymak ama bilgili sekilde koymak...

bilmeden atýp tutmak cahillikten ve kendini guldurmekten oteye gitmek...

ben arkadastan yazýma karsý bir fiki ve oneri bekliyorum...

nasýl halledebiþmesi adýna.
isoumut
ismail umut
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

« Yanýtla #5 : 12 Mayýs 2010, 22:28:53 »

arkadaþlar bence ikinizde boþuna geriliyorsunuz çünkü hesap makinasýna gerek yok artýk netcad biliosanýz ve makinada baz hattýyla çalýþabiliosanýz herþeyi makina yapýo zaten semtide kendi hesaplýo noktayýda verio zaten mühendis sizden bir noktayý istediðinde bu nokta netcad çalýþmasý yaptýðýnýz için makinanýzda kayýtlý kalýo istediði noktayý sorsun mühendis siz çatýr çatýr cevaplarsýnýz ofise gitmeyede gerek yok daha sonra isteyen olursa geniþ açýklama yaparýmm
citybandit
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

E-Posta
« Yanýtla #6 : 01 Haziran 2010, 22:40:52 »

Sayýn berkan yýldýz, eline 880 hesap makinesi alýp icindeki bikaç programa güvenerek haritacýyým diye ortalýkta dolaþmasýn hiç kimse. Önünde son teknoloji leica total station dururken 880 le hesap yapmak gerçekten çok komik ve acýnasý bir durum. Senin o hesap makinesiyle yapabileceðin herþeyi alet yapýyor hatta sana kontrol mühendisinin istediði noktanýn istikametini ve mesefesinide veriyor.
berkanyildiz
Berkan Yýldýz
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #7 : 02 Haziran 2010, 10:49:46 »

bir tane daha...

Cool
muzaffererdem
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #8 : 21 Temmuz 2010, 14:01:56 »

berkan yýldýz bey sözünü ettiðim konu  çok eski ve tecrübeli topoðraf arkadaþýmýzýn ki bir tanesine ýsparta DSÝ de rastladýmelinde leica 805 yanlýþ hatýrlamýyorsam bu aleti eski model teodolit gibi kullanmakta ve hesap makinesinide sephaya yaptýðý yuvada kullanmasýydý,kendisine sorduðumda aletin aplikasyonuna güvenemediðini söyledi,o arkadaþa daha bir þey diyemedim eðer leica güvenilemez bir aletse elindeki 880 süpersonik bir cihazmýydý.
-bence yenilikleri neden üretildiklerini bilerek kullansak çok daha rahat ederiz,yoksa illa da hesap makinesi kullanmak isteyene ne denebilirki,
-bir benzer olayýda K.Maraþ ta hes tünellerinde yaþadým,aletin baz hattýný kullanmayýp ýsrarla hesap makinesi kullanan ve benimde kullanmam için zorlayan bir meslektaþým oldu.tabii ben bildiðimi yaptým ve hevesle benim yaptýðým iþte hata aradý bu arkadaþ,sonucunu tahmin edersiniz...
durum bu merkezde yani ben kimseyi kýrmak yada incitmek istemedim,ama bir þeylerinde altýný çizmeden geçemiyor insan.
saygýlarýmla...
muzaffer erdem
ETEM
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 1
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #9 : 13 Ocak 2011, 17:29:44 »

evet bazen bu makinalar hata veriyor ama devamlý deil bu benim baþýma geldi sýfýr laica ts06 yol programý hata verdi ben programý yeniledim hatayý telafi ettim.doru soliyor eski topoðraf abiler.ben fx880 ile 3 tünel bitirdim bilirsen kolay ve zevkli bi makina.çünkü berkan abinin dediði gibi bazen projede eksik kordinat çýkýyor ben kordinat hesabinida biliyorum.880 de olunca netkete ihtiyaç duymuyorum.projeyi ve firmamý yolda koymuyor aplikasyonumu yapýyorum.ama maalesef berkan abi bende yeni makinalarýn taraftarýyým.bir aplikasyon tablosu bide laikanýn 2 boyutlu yol programý ile kýral kontrol gelsin zaten kordinat hesabýný ezberimde siz iyi bir mühendissiniz en azýndan sýkýsýnca netcet demiyonuz.(netketi sevmiyorum iþ bulmamda engel oluyor.sanki þev yapýyor benm baþýma.2 veriyi eksik girince baþý gýcý oluyor.)topoðraf fikri bu yanlýþ anlamayýn.
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: