Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: google earth ölçekli fotoðraf kaydetme...  (Okunma Sayýsý 3668 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kadirrrr
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

« : 18 Mart 2010, 17:34:23 »

konuyu tam oalrak nereye acabileceðimi kestiremedim.

arkdaþlar google earthte ölçekli resim kaydetmek istiyorum... acaba bileniniz var mý?
acil yardýma ihtiyacým var...
fotoðraflarý raster olarak kullanmak istiyorum ama ölçeðini bilmiyorum yardým edebilri misiniz...

þimdiden teþekürler...
krm
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 45
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 105

WWW E-Posta
« Yanýtla #1 : 19 Mart 2010, 09:27:02 »

mrb kadýr,
glomaps dýye býr program var oradan aradýgýn yerý belýrlýyorsun program sana koordýnatlý raster goruntusu ýndýrýyor sen sadece projeksýyonu tanýmlýyorsun. donusume gerek kalmýyor hemde ugrasmýyorsun.

Kerem YÜKSEL
DOÐA OPTÝK ELEKTRONÝK LTD. ÞTÝ.
GPS BÖLÜMÜ
ANKARA (312) 438 49 05-06
info@dogaelektronik.com
kadirrrr
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

« Yanýtla #2 : 06 Nisan 2010, 21:07:56 »

mrb kadýr,
glomaps dýye býr program var oradan aradýgýn yerý belýrlýyorsun program sana koordýnatlý raster goruntusu ýndýrýyor sen sadece projeksýyonu tanýmlýyorsun. donusume gerek kalmýyor hemde ugrasmýyorsun.

çok teþekürler krm... kaydedip ölçeklemek için çok uðraþýyodum... deniycem. þimdiden teþekürler.
yasarsolakxyz
Yaþar SOLAK
Yönetici

Teþekkür sayýsý: 145
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 528

« Yanýtla #3 : 25 Nisan 2010, 13:49:46 »

mrb kadýr,

Kerem merhaba kardeþ;
Glomaps programýnýn demo sürümünde projeksiyon tanýmlama seçeneði yok sanýrým, sen hanki sürümünü kullanýyorsun??

Harita Yüksek Mühendisi
Kýrþehir Kadastro Müdürlüðü
krm
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 45
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 105

WWW E-Posta
« Yanýtla #4 : 26 Nisan 2010, 10:18:55 »

yasarcým sýmdý yený býr surumu var deneme asamasýnda artýk ýndýrýrken projeksýyon tanýmlamasý yapýlabýlecek. ama su an ýcýn netcad ýle yapabýlýyorsun. ýndýrdýgýn verýde týff ýcýn tfw dosyasý ve ýnfo dosyasý gelir. bunuda netcad ýle ed50 cografý yapabýlýyorsun

Kerem YÜKSEL
DOÐA OPTÝK ELEKTRONÝK LTD. ÞTÝ.
GPS BÖLÜMÜ
ANKARA (312) 438 49 05-06
info@dogaelektronik.com
ALPASLANKARAKUS
Aslanbey
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 4

« Yanýtla #5 : 07 Mart 2011, 23:20:06 »

Merhaba,
Google Earth servere baðlanarak yüksek çözünürlükte ve coðrafi koordinatlý resim indirmek tabi ki de mümkün. Ben bu konuda fazlasýyla bir araþtýrma yaptým. Kanýmca uç noktaya geldim. Ki bunu Türkiye kapsamýnda bir projede bile gerek cep telefonu içerisinde gerekse WMobile iþletim sistemli bir PDA da kullanarak amacýmý gerçekleþtirdim. Kýsaca anlatayým.

Öncelikle ;

http://www.zubak.sk/GoogleOzi/ bu siteden Googleozi programýný indiriyoruz. Demo versiyon 2048*2048px çözünürlüklü resim elde edilebilir. 15 Euro ile program satýn alýnabiliyor.Sitede tanýtým var.
Burdan indirilen resimlerin mcx uzantýlý yardýmcý dosyalarý var. Bu dosya not defteri ile editlenerek farklý programlar için dönüþüm dosyalarý oluþturulabilir. Bunlarý otomatik olarak koordinatlý açmak için Oziexplorer
programýný kullanabilirsiniz.Programýn linki ise; http://www.oziexplorer.com/
Þimdilik bu kadar.Fazla ayrýntý isteyen olursa biraz daha yardýmcý olabilirim.

Kolay gelsin...

Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: