Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: El GPS ile DGPS/RTK  (Okunma Sayýsý 1555 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
KOKSAL55
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 3

« : 02 Mart 2010, 08:05:00 »

Merhaba arkadaþlar.Ýki adet Laptop, GPRS Modem, ilgili yazýlýmlar ve Ýki Adet El GPS ile DGPS/RTK uygulanabilir mi? Yani  20-30 cm hassasiyete ulaþabilir miyiz?
krm
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 46
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 105

WWW E-Posta
« Yanýtla #1 : 02 Mart 2010, 09:37:51 »

El týpý gpslerýn DGPS olarak calýsabýlme ozellýgý olmalý herseyden once. waas egnos sbas ozellýgý olmalý. tabý bu cýhazlarý nasýl laptop ve gprs modeme baglarsýn o konuda býrsey soyleyemem.
Ama sanký bana býraz zor býr býrlesým olur gýbý gelýyor.

Kerem YÜKSEL
DOÐA OPTÝK ELEKTRONÝK LTD. ÞTÝ.
GPS BÖLÜMÜ
ANKARA (312) 438 49 05-06
info@dogaelektronik.com
KOKSAL55
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 3

« Yanýtla #2 : 02 Mart 2010, 17:44:17 »

Merhaba.Þöyle düþündüm; iki tane ayný model ve chipsetli(Sirf Star III) bluetooth GPS leri  iki ayrý laptopa baðlýyorum. Noktalarýn arasýnda 2-3 km mesafe olsun.Bu arada tabii ki GPS lerden biri koordinatlarý hassas olarak  bilinen bir noktada...GPRS modem ile internet üzerinden baðlantýsý kurarak iki laptopu baðlýyorum ve veri alýþ-veriþine hazýr hale geliyor.(Sadece veri alýþ-veriþi olacaðýndan gprs ücreti minumum seviyede olacak).Ýki gps de çalýþmaya baþladýðý vakit uydulardan deðer almaya baþlayacaktýr.Ýþte iþin can alýcý noktasýna geldik; GPS ler ayný anda okuduklarý uydu datalarýný birbirine gönderecek.Daha doðrusu biri diðerine EÞ ZAMANLI olarak göndercek! Aslýnda internetten çok güzel bir DGPS/RTK programý buldum PC için ama komplex bir program olduðu için denemedim henüz. Bu mantýk ile olabileceðini düþünüyorum. Aklýma gelen problemlerden biri; ayný anda ayný uydularý görmeleri gerekiyor.Elimdeki yazlým bunu yapar mý bilemiyorum.Dediðim gibi çok hassas olamayan iþler için gerekli olan bu uygulama teoride ve pratikte uygulanabilir mi?Ýlgili arkadaþlar bu düþüncem için deðerlendirme yapabilirlerse memnun kalýrým.
krm
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 46
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 105

WWW E-Posta
« Yanýtla #3 : 03 Mart 2010, 14:47:07 »

bu sýstemde radyo modem kullanýlarak rtk yapabýlen cýhazlar mevcut. tabý bunun ýcýn tasarlanmýs dahýlý yazýlýmlarýda goz ardý etmemek lazým. Fakat bunlarý el týpý gpslerde uygulanýsý nasýl olur o kadarýný býlemem ama bana uygulanbýlýr gýbý gelýyor.

Kerem YÜKSEL
DOÐA OPTÝK ELEKTRONÝK LTD. ÞTÝ.
GPS BÖLÜMÜ
ANKARA (312) 438 49 05-06
info@dogaelektronik.com
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: