Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: poligon tesisi hazýrlama þartnamesi  (Okunma Sayýsý 1977 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakan_haskan
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

« : 05 Ocak 2010, 14:56:40 »

Arkadaþlar, çalýþtýðým kurum poligon çalýþmasý yaptýracak ve teknik þartname hazýrlamamý istedi. elinde böyle bir çalýþma olan arkadaþ varmý? örnek olsun benim için. aklýma hiçbiþey gelmiyor ): bu arada þartnameden sonra teklif alacaðýz, ankarada bu iþi yapabilecek arkadaþlara duyurulur Gülümse
yasarsolakxyz
Yaþar SOLAK
Yönetici

Teþekkür sayýsý: 145
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 528

« Yanýtla #1 : 05 Ocak 2010, 16:30:31 »

Büyük ölçekli harita ve harita bilgileri üretim yönetmeliði ve harita kadastro mühendisleri odasý birim fiyatlarý sana yol gösterecektir. Bunlarý detaylarý ile inceleyerek çalýþmalarýna baþlayabilirsin.

Harita Yüksek Mühendisi
Kýrþehir Kadastro Müdürlüðü
Baziiil
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 9
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 16

E-Posta
« Yanýtla #2 : 06 Ocak 2010, 11:10:33 »

Yaþar Bey kýsaca özetlemiþ ben biraz detaylandýrmak istedim.

Örnek olarak tesis cinsi Beton taþ olsun.

Beton taþ tesisinin en boy yükseklik bilgileri, iþaret standardý, ne kadar doz beton kullanýlacaðý, nasýl gömülmesi gerektiði, sigortalarýnýn nasýl yapýlmasý gerektiði ve diðer bilgiler standartlarý oluþturur.
Maliyet kýsmýnda ise bu iþlemlarin aþama aþama ne kadar malzeme ve iþçilik gerektirdiðinin hesaplamarý yapýlýr. HKMO Birim Fiyat Analizleri konuda yol göstericidir. Ýçinde tesis bazýnda fiyat ile birlikte poz bazýnda fiyat analizleri (misal 1 torba çimento piyasa fiyatý) gibi bilgiler de mevcuttur.

Diðer tip tesisler için de yukarýda açýklanan þekilde bir þartname hazýrlanabilir. BÖHHBÜY eklerinde bulunan tesis þekilleri de þartnameye eklenebilir.
hakan_haskan
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

« Yanýtla #3 : 07 Ocak 2010, 09:27:52 »

Teþekkürler arkadaþlar.
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: