Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1] 2   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Google Earth den Büyük Boy Çýktý Almak  (Okunma Sayýsý 6035 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MAPPER34
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 6

E-Posta
« : 12 Eylül 2009, 11:27:05 »

arkadaþlar büyük bir bölgenin detaylý Google Earth çýktýsýný büyük boy nasýl alabilirim?Google Earth de rakým düþtükçe harita detaylanýyor ama benim çýktýsýný almak istediðim bölgenin çok küçük bir kýsmý ekrana sýðýyor. yardým

Özgürlüðü sevenlere ve koruyanlara ancak Cumhuriyet yaraþýr.  
George Washington
MAPPER34
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #1 : 13 Eylül 2009, 16:04:56 »

bir bilen yok mudur?  vur

George Washington
hiuzun
Halil Ýbrahim UZUN
Yönetici

Teþekkür sayýsý: 265
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1132

« Yanýtla #2 : 13 Eylül 2009, 22:35:29 »

google earth de bölge resmini kayýt ederken çözünürlüðüne göre kayýt yapabiliyorsunuz. ama hatýrladýðým kadarýyla bu resimler parça parça kaydediliyor. pro kullanýyorsanýz save as da en iyi kalitede kayýt seçeneðini seçerek bu iþlemi gerçekleþtirebilirsiniz. ama dediðim gibi resimler hep parçalý olacak ve alanýnýz büyükse bu iþlem bilgisayarýnýza baðlý uzun sürebilir. birde baþka çözümü yoksa o resimleri birleþtirmeniz gerekir ki bu çok büyük bir zaman alýr. eskiden bir kaç kere denemiþtim. belki yeni versiyonlarda buna kolaylýk saðlamýþlardýr.

Halil Ýbrahim UZUN
Harita Mühendisi
Çorumgaz Doðalgaz A.Þ.
Çorum
Baziiil
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 9
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 16

E-Posta
« Yanýtla #3 : 15 Eylül 2009, 13:37:42 »

Eðer elinde GE Pro verisyonu var ise 4800x3066 çözünürlüðünde görüntü kaydedebiliyorsunuz. Standart versiyonda ise ekran çözünürlüðü kadar alabilirsiniz.

Benim önerim ve kullandýðým yöntemi anlatayým. Görüntüleri sistematik ve bindirmeli olarak alýp ardýndan Photoshop'Un yeni sürümlerinde bulunan Photomerge modülünü kullanýyorum. Göntüleri bindirmeli aldýðýnýz taktirde program ortak alanlarý otomatik olarak tanýyor ve resimleri ona göre kombine ediyor. Yalnýz alacaðýný görüntü sayýsý baya fazla ise iþlem epeyce uzun sürüyor. Hangi parçalarý aldýðýmý takip etme bakýmýndan GE üzerine 1/2000lik pafta indeksini yerleþtirdim. Böylece resimleri de pafta adlarýyla saklayabiliyorum.
MAPPER34
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #4 : 15 Eylül 2009, 15:21:56 »

teþekkür ederim...mecburen görüntüleri parça parça alýp her parçanýn ayrý bir çýktýsýný aldým...birleþtirme yapmadým...ana haritayý bölmelendirdim...ana harita üzerinden önce bölgeyi tanýmlayýp sonra ilgili parçaya gidiyoru...þimdilik soruna böyle çözüm buldum...

bu arada þunu da söyliyim bu iþin çözümünü çýktýsýyla beraber tam olarak tatbik eden parayý götürür..

George Washington
MAPPER34
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #5 : 15 Eylül 2009, 15:25:47 »

yani demek istediðim piyasada bu konuya büyük bir talep var...heleki harita üzerinde önemli binalarda tanýmlanýrsa (karakol,hastane, tarihi eser vs..) bir þehri avucunuzun içinde tutumuþ oluyorsunuzki buna özellikle daðýtým kargo sektöründe büyük ihtiyaç var...kalýn saðlýcakla  Gülümse

George Washington
JazzJack
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 3
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

E-Posta
« Yanýtla #6 : 16 Eylül 2009, 17:27:37 »

Bu konu ile ilgili çözüm üretebileceðimizi düþünüyorum. Detaylar için özel mesajla haberleþelim.

Muðla'nýn Bodrum ilçesine ait yüksek çözünürlüklü Google Earth Görüntüsü'ne buradan ulaþabilirsiniz.
MAPPER34
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #7 : 25 Eylül 2009, 07:50:49 »

JazzJack ve Baziiil Hocam hiç olmazsa aþaðýda görünen Fatih ilçesinin (tarihi yarýmada) kadar bir bölgenin örnek verdiðiniz Muðla haritasý benzeri bir haritasýný verebilir misiniz? Gülümseþimdiden teþekkürler...

George Washington
JazzJack
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 3
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

E-Posta
« Yanýtla #8 : 25 Eylül 2009, 20:07:47 »

Aþaðýdaki baðlantýya birgözat derim

http://rapidshare.com/files/284908965/bigmap.jpg
MAPPER34
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

E-Posta
« Yanýtla #9 : 26 Eylül 2009, 07:05:21 »

resmi indirdim...elinize emeðinize saðlýk JazzJack hocam, gerçekten çok makbule geçti...çok teþekkür ederim Gülümse

George Washington
Sayfa: [1] 2   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: