Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: 1 2 [3]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Mimari Projeler için Yersel Fotogrametri kullanan var mý?  (Okunma Sayýsý 3089 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eskiocak
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

« Yanýtla #20 : 22 Kasým 2009, 08:31:23 »

Büyük nokta kümelerinin deðerlendirmesinde yazýlýmlar hangi olanaklarý ve sýnýrlamalarý getiriyorlar? bu yazýlýmlarý kullanan arkadaþlar yardýmcý olursa sevinirim. ilginiz için teþekkür ederim...
Baziiil
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 9
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 16

E-Posta
« Yanýtla #21 : 24 Kasým 2009, 09:55:07 »

Photomodelerda kamera paramatrelerini girebileceðiniz bir ksýým var. Ayrýca kendi kalibrasyon sistemi de mevcut. Zira kamera parametreleri olmadan programla çlaýþmak mümkün deðil.
sametalbay
SametAlbay
Emektar

Teþekkür sayýsý: 74
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 116

sametalbay@hotmail.com
« Yanýtla #22 : 26 Nisan 2010, 10:24:03 »

Evet image analyst programýný iyice inceledim fakat çizim konusunda kullanýþlý bir program deðil. Photomodeller hassasiyet açýsýndan çok kötü. Ben raster veriyi ölçüm noktalarý üzerine oturttuðumda sapmalar çok oluyor. Ben test için ayný cepheyi photomodeller, image analiyst ve MSR programlarýyla reftikasyon iþlemlerini gerçekleþtirdim. Sonuç olarak image analiyst programý düzeltmeyi güzel bir þekilde gerçekleþtirdi fakat kendi bünyesi içerisinde çizim imkaný saðladýðý için mimari boyutta çizim olanaðý saðlamýyor kaba taslak çizim imkaný saðlýyor. Phortomodeller noktalar üzerine çok hassas bir þekilde oturmuyor. Diðer yandan MSR programý gayet güzel bir þekilde mm hassasiyetinde autocad üzerine atýlýp mimari boyutta çizim imkaný saðlýyor.

SametAlbay
sametalbay
SametAlbay
Emektar

Teþekkür sayýsý: 74
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 116

sametalbay@hotmail.com
« Yanýtla #23 : 26 Nisan 2010, 10:25:50 »

Ayrýca eklemek istiyorum bütün çekimler metric kamera ile yapýldý yani kalibrasyon deðerleri belli ve programlara tanýtýlarak yapýldý.

SametAlbay
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: