Evet arkadaþlar Photomodeller programý modellemek için kullanýlmakta..buradaki verilerinizi export ederek yaptýðýnýz 3D'li çizimleri autocad ve benzeri programlara import ederek üzerinde her türlü oynama,doðrultma ve düzeltme iþlemleri yapýlabilir.Ben iþ ortamýnda nasýl bir standart olduðunu bilmiyorum..Röleve restorasyon iþlerini yapan arkadaþlar elbetteki daha iyi bilebilirler.Saygýlar
Kalibrasyon deðerleri bilinen bir makina ile çekilen fotoðraflar rectification (düzeltme) iþleminden geçirilmelidir. bu iþlem yapýlmazsa doðru ve güvenilir bilgi elde etmek imkansýz olur. Aslýnda mimari projelerde rölöve nin modellemesi yapýlmýyor. restorasyon çizimlerinin modellemeleri yapýlýyor. Rölöve modellerini yaparken düzeltme iþlemini yaptýðýmýz fotograflarý kullanmak doðu olacaktýr. Büyüklü küçüklü istanbul da bir çok yapýnýn (ahþap binalarýn, kagir binalarýn, tekkelerin, sarnýçlarýn, hamamlarýn .....) fotogrametrik rölöve iþine arkadaþým samet le beraber katýldým. Firma bünyesinde çalýþtýðýmdan projelerden kesitler sunamýyorum. Ancak sorusu olan herkese yardýmcý olmaya çalýþýrýz.