Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: 1 [2] 3   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Mimari Projeler için Yersel Fotogrametri kullanan var mý?  (Okunma Sayýsý 3088 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muzo-583
Ziyaretçi
« Yanýtla #10 : 30 Aralýk 2008, 20:17:28 »

Merhaba arkadaþlar.Ben Selçuk Üniversitesi JFM 4. sýnýf öðrencisiyim.Bizim bu konuda yaptýðýmýz çok çeþitli çalýþmalar var..ileride de bu iþle uðraþmak isterim elbet çünkü çok zevkli bir iþ ve hobi gibi düþünülebilir..
Genellikle kolay kullanýmý ve iyi sonuç verdiði için Photomodeller programýný kullanýyoruz..Kolaylýðý sebebiyle çoðu kiþi programý kötüleyebilir ama sonuç bakýmýndan gerçekten iyi iþler baþarabilecek kapasitede bir programdýr.

Yaptýðýmýz çalýþmalara örnek fotolar ekelmeye çalýþtým ama nerden resim ekleniyor??..onu bulamadým..iyi çalýþmalar herkese
hiuzun
Halil Ýbrahim UZUN
Yönetici

Teþekkür sayýsý: 265
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1132

« Yanýtla #11 : 30 Aralýk 2008, 20:24:22 »

Yaptýðýmýz çalýþmalara örnek fotolar ekelmeye çalýþtým ama nerden resim ekleniyor??..onu bulamadým..iyi çalýþmalar herkese

http://www.photobucket.com adresine giderek üyelik yaptýrýnýz. bu siteye resimlerinizi yükleyip, daha sonra altlarýnda bulunan linkleri forumumuzda ileti gönderirken "resim ekle" butonunu kullanarak resmi forumda yayýnlayabilirsiniz.
iyi calismalar.

Halil Ýbrahim UZUN
Harita Mühendisi
Çorumgaz Doðalgaz A.Þ.
Çorum
muzo-583
Ziyaretçi
« Yanýtla #12 : 31 Aralýk 2008, 02:15:21 »

« Son Düzenleme: 31 Aralýk 2008, 10:25:20 Gönderen: mcfurkan » Logged
FDT
Emektar

Teþekkür sayýsý: 76
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 199

« Yanýtla #13 : 31 Aralýk 2008, 10:10:11 »

Bildiðim kadarýyla Photomodeller bir modelleme programý, rectification programý deðil. Rectification yapmak için hangi programý kullanýyorsunuz ?
sametalbay
SametAlbay
Emektar

Teþekkür sayýsý: 74
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 116

sametalbay@hotmail.com
« Yanýtla #14 : 31 Aralýk 2008, 15:34:50 »

Bildiðim kadarýyla Photomodeller bir modelleme programý, rectification programý deðil. Rectification yapmak için hangi programý kullanýyorsunuz ?

aynen katýlýyorum.çalýþma bakýmýndan iyi bir program deðil fakat sunum için kullanýlabilir.
ayrýca bu programý kullanan arkadaþlar varsa kullanýmý hakkýnda bilgi verirlerse çok sevinirim.

SametAlbay
muzo-583
Ziyaretçi
« Yanýtla #15 : 31 Aralýk 2008, 16:24:31 »

Evet arkadaþlar Photomodeller programý modellemek için kullanýlmakta..buradaki verilerinizi export ederek yaptýðýnýz 3D'li çizimleri autocad ve benzeri programlara import ederek üzerinde her türlü oynama,doðrultma ve düzeltme iþlemleri yapýlabilir.Ben iþ ortamýnda nasýl bir standart olduðunu bilmiyorum..Röleve restorasyon iþlerini yapan arkadaþlar elbetteki daha iyi bilebilirler.Saygýlar
FDT
Emektar

Teþekkür sayýsý: 76
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 199

« Yanýtla #16 : 31 Aralýk 2008, 21:28:36 »

Evet arkadaþlar Photomodeller programý modellemek için kullanýlmakta..buradaki verilerinizi export ederek yaptýðýnýz 3D'li çizimleri autocad ve benzeri programlara import ederek üzerinde her türlü oynama,doðrultma ve düzeltme iþlemleri yapýlabilir.Ben iþ ortamýnda nasýl bir standart olduðunu bilmiyorum..Röleve restorasyon iþlerini yapan arkadaþlar elbetteki daha iyi bilebilirler.Saygýlar

Kalibrasyon deðerleri bilinen bir makina ile çekilen fotoðraflar rectification (düzeltme) iþleminden geçirilmelidir. bu iþlem yapýlmazsa doðru ve güvenilir bilgi elde etmek imkansýz olur. Aslýnda mimari projelerde rölöve nin modellemesi yapýlmýyor. restorasyon çizimlerinin modellemeleri yapýlýyor. Rölöve modellerini yaparken düzeltme iþlemini yaptýðýmýz fotograflarý kullanmak doðu olacaktýr. Büyüklü küçüklü  istanbul da bir çok yapýnýn (ahþap binalarýn, kagir binalarýn, tekkelerin, sarnýçlarýn, hamamlarýn .....) fotogrametrik rölöve iþine arkadaþým samet le beraber katýldým. Firma bünyesinde çalýþtýðýmdan projelerden kesitler sunamýyorum. Ancak sorusu olan herkese yardýmcý olmaya çalýþýrýz.
asparaqus
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

« Yanýtla #17 : 23 Nisan 2009, 13:28:24 »

fotograf makinesinn kalibrasyon dosyasýný tanýttýgýmz takdirde güvenilir sonuc elde edilio..zaten photomodeler da kalibrasyonsz bir model cýkarmak die biþey sölenemez..yapýlan calýsmalarda resimler üzerine atýlan herbir kontrol yada detay noktasýnýn proccessi yapýlýo.resimleri eþleþtirme konusunda.yani program güvenilir.modelin üzerinden uzunluk açý vs.gibi ölçüler de almakda mümkün..acýkcasý diger paket programlara göre kullanýlmasý son derece kolay bi program.netcad autocad eghas microstation mapinfo vs vs..bunlarýn yanýnda photomodeler kullnmak cok basit oluo.. Kötücül
beným anlamadýgm þuki neden mimarlarýn cogu hala eski yöntemlerle 3 boyutlu model cýkarmaya calýsýo..noktalarýn herbirini eskizkagýtlarýna izdüþürüolar..bu yöntem hem kullanýlýslý hemde basit..bir totalstation 1 fotograf makinesi bide photomodeler..en iyi restorasyon iþi röleve vs (arazi kýsmýnda sorun yoksa tabi) 15 günü gecmezz..bende cok iyi kullanmayý bimiyorum bu programý ama hergecen gün biþeyler daha öðreniyorum.suan 4.sýnýf öðrencisiyim.bitirme projesi olarak týp fakültesini yapmaktaym.bu hafta içi projemi bitirmeye calýscam..bittig takdirde sizlerle paylasýrým.. Dudaklar Mühürlü

muzo-583
Ziyaretçi
« Yanýtla #18 : 18 Mayýs 2009, 02:16:18 »

fotograf makinesinn kalibrasyon dosyasýný tanýttýgýmz takdirde güvenilir sonuc elde edilio..zaten photomodeler da kalibrasyonsz bir model cýkarmak die biþey sölenemez..yapýlan calýsmalarda resimler üzerine atýlan herbir kontrol yada detay noktasýnýn proccessi yapýlýo.resimleri eþleþtirme konusunda.yani program güvenilir.modelin üzerinden uzunluk açý vs.gibi ölçüler de almakda mümkün..acýkcasý diger paket programlara göre kullanýlmasý son derece kolay bi program.netcad autocad eghas microstation mapinfo vs vs..bunlarýn yanýnda photomodeler kullnmak cok basit oluo.. Kötücül
beným anlamadýgm þuki neden mimarlarýn cogu hala eski yöntemlerle 3 boyutlu model cýkarmaya calýsýo..noktalarýn herbirini eskizkagýtlarýna izdüþürüolar..bu yöntem hem kullanýlýslý hemde basit..bir totalstation 1 fotograf makinesi bide photomodeler..en iyi restorasyon iþi röleve vs (arazi kýsmýnda sorun yoksa tabi) 15 günü gecmezz..bende cok iyi kullanmayý bimiyorum bu programý ama hergecen gün biþeyler daha öðreniyorum.suan 4.sýnýf öðrencisiyim.bitirme projesi olarak týp fakültesini yapmaktaym.bu hafta içi projemi bitirmeye calýscam..bittig takdirde sizlerle paylasýrým.. Dudaklar Mühürlü

Rektifikasyon olmadan yapýlan çizimlerde geometrik hatalar muhakkak ki vardýr.Kamera dönüklüklerine baðlý olarak oluþan geometrik hatalarýn giderilmesi için farklý programlar kullanýlabilir ama biz kullanmýyoruz.. Gülümse) bu arada týpý bitirebilirseniz helal olsun derim Gülümse)yaptýktan sonra bize bi sunum yaparsýnýz artýk Gülümse)
sametalbay
SametAlbay
Emektar

Teþekkür sayýsý: 74
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 116

sametalbay@hotmail.com
« Yanýtla #19 : 02 Haziran 2009, 00:14:45 »

Rölöve iþlerinde belki hassaslýk istenmeyebilir fakat bazý iþlerde gerçekten çok hassas ölçümler yapmanýz istenecektir bu iþlerde photomodeller veya diðer denilen programlar yeterli olamayacaklardýr. distorsiyon hatalarýný ve kalibrasyon deðerlerini göz ardý eden bir program ne kadar güvenilir olabilir acaba..

SametAlbay
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: