Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: klasik yöntemle fotoðrametrik harita üretim süreci ?  (Okunma Sayýsý 743 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ByeStebaN
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

E-Posta
« : 08 Haziran 2009, 09:10:22 »

MERHABA
 üç tane konu hakkýnda kýsa bilgi sahibi olmak istiyorum lütfen bilgisi olan yardým edebilirmi ?

1 ) klasik yöntemle fotoðrametrik harita üretim süreci günümüzdeki yöntemle karþýlaþtýrnýz.

2 ) yersel harita üretim ile fotoðrametrik harita üretimi arasýndaki farklarý karþýlaþtýrýnýz.

3) yer kontrol noktalarýnda yer seçimi ve iþaretlenmesini teknik yönetmelik açýsýndan acýklayýnýz.

lütfen biri yardým etsin : )
sametalbay
SametAlbay
Emektar

Teþekkür sayýsý: 74
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 116

sametalbay@hotmail.com
« Yanýtla #1 : 20 Ekim 2009, 12:45:10 »

yersel harita üretiminde arazinin ölçüleri ölçüm aletleri (totalstation, thedolit...) ile alýnýr detaylý olarak oysa fotogrametrik yöntemler ile sadece bazý kontrol noktalarýnýn ölçümü ile bütün arazinin ölçümü gerçekleþtirilebilir. Süreç olarak çok da kýsa süre içerisinde fotogrametrik yöntem ile bu ölçüm gerçekleþebilir oysa normal alým ile bu ölçüm verilerini almak uzun süre alýr. Bu da maliyeti büyük ölçüde düþürür.

SametAlbay
sametalbay
SametAlbay
Emektar

Teþekkür sayýsý: 74
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 116

sametalbay@hotmail.com
« Yanýtla #2 : 20 Ekim 2009, 12:46:58 »

Basit olarak araziye veya düzleme tam olarak yayýlmasý gerekemektedir. Çerçevenin uç noktalarýnda yer almalýdýr. Fakat detaylarý Büyük Ölçekli Harita Yapým Yönetmeliðinden elde edebilirsin. Onu iyice incelemen gerekmektedir.

SametAlbay
cudi
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 5

« Yanýtla #3 : 21 Kasým 2009, 23:22:11 »

Eline Saðlýk Güzel Bilgi..
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: