Hoþgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriþ yapýn veya kayýt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya týklayýn.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
HARITA FORUM - Turkiyenin, Genis Kapsamli Harita Konusulan Bilgi Paylasim Merkezi...
Sayfa: [1] 2   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Elipsoid yükseklikleri kullanýlarak ortometrik kotlarýn hesaplanmasý (dengeleme)  (Okunma Sayýsý 4144 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
golgeduman
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 1
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

E-Posta
« : 05 Haziran 2009, 12:57:53 »

Yüzey Geçirme ve nivelman dengelemesi (dayalý ve serbest) konularý ile ilgili dökümanlara ulaþmak mümkün internet ortamýnda. Fakat Bununla ilgili çok ciddi bir program eksiði var. Bu konuda program arayýþý içerisindeyim. yabancý kaynaklara da baktým fakat net bir program bulamadým. Surfer gibi programlar ile yüzey geçirilebiliyor. Fakat Dayalý ve Serbest dengeleme sonuçlarýný (raporlarýný) veren bir program bulamadým. Bu konuda yardýmlarýnýzý bekliyorum.
omersalgin
OMER SALGIN
Genel Moderatör

Teþekkür sayýsý: 66
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 62

osalgin@hotmail.com omersalgin@yahoo.com
E-Posta
« Yanýtla #1 : 05 Haziran 2009, 13:37:42 »

Ben yuzey gecirirken surfer i kullaniyorum. Dayanak noktalarinin Yuzey uyusum testini ise dos tabanli ile calisan bir program var onunla yapiyorum.

Omer SALGIN
Harita Yuksek Muhendisi
Geodezi Sube Muduru
Tapu ve Kadastro Genel Mudurlugu
ANKARA
last
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 2
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 11

E-Posta
« Yanýtla #2 : 31 Aðustos 2009, 12:12:22 »

ömer bey bunu nasýl yaptýðýnýzý forumda paylaþabilirmisiniz.
Geodsy
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 0
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 5

WWW E-Posta
« Yanýtla #3 : 29 Eylül 2009, 21:49:03 »

Buna benzer bir çalýþma ben de yapmýþtým. Kazakistan sularýnda Kuzey hazar denizinin geoid modelini oluþturmuþtum. Çalýþýrken eðlenme amaçlý uðraþmýþtým ancak test ettikçe de çok basarýlý olduðunu gördük ve halen ciddi þekilde yarý gayri resmi kullanýlýyor. ArcView 3D Modeling eklentisinin enterpolasyon yöntemleri çok basariliydi (zayýf bir ihtimalle bir eklenti de olabilir ama hatýrlamýyorum, yýl 2003). Sonradan alan büyüdükçe güncellemelerde ayni iyi sonuçlarý Surfer ile almaya baþladým. Ýyi set edilirse bence çok basarili, ancak hata vs iþlemleri unut. Ýlle de hata araþtýrmasý yapmak istersen ozaman ArcView kullan derim. Ancak, çok nokta yok ise, surferda bazý noktalarý serbest býrakýp oradan çýkan sonuçlarý karsýlaþtýrabilir hata miktarý hakkýnda fikir edinebilirsin. Çok zevkli bir çalýþma. Jeodezi de olmasa yandýk valla di mi?
Kolay gelsin

Harun Karaman
http://www.kordil.com
mmyo
mmyo
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

E-Posta
« Yanýtla #4 : 02 Aralýk 2009, 22:11:35 »

Surfer iyi program ama öðrenmesi baya zaman alýcý...bence Aydýn sahin in yazdýðý program bu konuda hem iller bankasý hem kadastro iþleri için çok yeterli. Neden hiç kimse kendi arkadaþýmýza destek vermiyor.Bu formun yöneticileride,üyelerinin de  bir çoðu bunu biliyor.Biraz kendi yetiþtirdiðimiz deðerlerin kýymetini bilsek,onlara destek versek diyorum...Saygýlar
secilmisurveying
SecilmiSurveying
Emektar

Teþekkür sayýsý: 21
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 41

WWW E-Posta
« Yanýtla #5 : 06 Aralýk 2009, 11:16:40 »

mmyo arkadaþýma teþekkürlerimi sunuyorum...Konu açýldýðý için bahsetmek istiyorum eðer arkadaþlar nivelman dengelemesi ile ilgili program istiyorsanýz benim 8 nokta için doðru sonuçlar aldýðým ve kodlamasýný kendim oluþturduðum SecMap hesaplama programým var...Bunu istek doðrultusunda her türlü proje hesaplamalrýna uyarlayabilirim...teþekkürlerimi sunarým...son sürümünü aþaðýdaki linkten download edibilirsiniz...
http://rapidshare.com/files/316788571/Sec-Map-Cal_051209.rar

Bununla birlikte Serbest Að dengelemesi ve Dayalý Dengeleme için Doç.Dr. Þ.Hakan Kutoðlu tarafýndan yazýlan kullanýþlý güzel dengeleme programlarý mevcuttur.Aþaðýdaki linkten ulaþabilirsiniz...

http://jeodezi.karaelmas.edu.tr/linkler/akademik/kutoglu/programlar.htm

SecilmiSurveying MAP-SOFTWARE@2009
Geodesy and Photogrammetry Engineer
www.secilmisurveying.blogspot.com
Baziiil
Üye
*

Teþekkür sayýsý: 9
Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 16

E-Posta
« Yanýtla #6 : 07 Aralýk 2009, 12:22:11 »

Merhaba

Bir süre önce bahsettiðiniz konuyla alakalý bir programalam çalýþmam olmuþtu ancak baþka projelerden ötürü yarým kalmýþtý. Ýzin verirseniz paylaþayým.

Program ile ayný dizinde bulunan test.txt dosyasýnýn içinde sýrasayla NoktaNo Y X H(Elips) H(Ortometrik) yükseklikleri aralarýnda boþluk býrakarak giriyorsunuz. Program modellemede HKMO'nun yayýmladýðý BÖHHBÜY'de anlatýlan ekli polinom yöntemini kullanmaktadýr.Ýþlemin sonunda hesaplanacak nokyanýn Y ve X'ini giriyorsunuz. Model sonucu oluþmasý gereken geoid ondülasyonunu program hesaplamakta. Programa henüz test kriterleri eklenmemiþtir. Sadece modeli oluþturup hesabý yapabilmektedir.
basak
BAÞAK HARÝTA
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 1

E-Posta
« Yanýtla #7 : 02 Aralýk 2010, 10:01:48 »

Arkadaþlar bu SURFER da yüzey geçirme iþinin nasýl yapýldýðýný paylaþacak arkadaþ yok mu?

BAÞAK HARÝTA
ÞÝLE-ÝSTANBUL
Geodsy
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 5

WWW E-Posta
« Yanýtla #8 : 13 Aðustos 2011, 16:06:27 »

Problem sanýldýðýndan daha da kolay. Polinomial (Kriking Enterpolasyonu) bir yüzeyi dinamik olarak AuroCAD Civil ile de yapmak mümkün. Surfer gibi programlarda, DTM çözünürlüðünü sýk tutup yüzeyi geçirdiðimizde, poinomial yüzey elde edilir. Ancak, bir nokta deðiþtiðinde ayný iþlemi tekrar yapmak durumundayýz. Ancak surferin saðladýðý spherical gibi modelleme yöntemleri son derece baþarýlý sonuçlar veriyor. Mesela bir bölgeyi yüzeyden çýkartýp deneyin neredeyse bire bir yakalýyor deðerleri.

Gel gelelim "basak" ýn soruuna. Surfer de yüzey geçirme iþlemi nasýl yapýlýr? Surfer tamamen bu iþlem için yapýlan bir program olduðu için hemen her menüsü yüzey ile alakalýdýr. Hani hem çizim yapan hem de yüzey modellemesi yapan bir program olsaydý, ozaman biþeyler yazabilirdik.  Gülümse Malesef pek kullanýcý dostu deðil ancak çok iyi bir help menüsü var. Biraz sabýrla çalýþýrsanýz burada yazacaklarýmýzdan çok daha iyi þeyler öðrenirsiniz. 

Temelinde þu var: Koordinatlarýnýzý bir dosyadan okuyor, filtreliyor, enterpolasyon yöntemini bu arada soruyor ve bir girid modeli oluþturuyor. Akabinde, yükseklik eðrisi, hacim hesabý vs bir çok iþlem yapýlabiliyor.

----------------------------------------
http://www.kordil.com.tr
ahyakbaba
Üye
*

Çevrimdýþý Çevrimdýþý

Mesaj Sayýsý: 2

E-Posta
« Yanýtla #9 : 14 Eylül 2011, 10:53:24 »

Merhaba Harun Bey,ücretsiz LISP için elinize saðlýk teþekkür ederim web.den indirdim.Ancak birþey sormak isterim Kordil Geodesy Tools ücretlimi? Yok si internal mý kullanýyorsunuz..Eðer satýþý varsa ücreti nedir?

Kolay gelsin, iyi çalýþmalar..
Sayfa: [1] 2   Yukarý git
Yazdýr
Gitmek istediðiniz yer: